Micro-needling

Micro-needling is een behandelmethode waarbij met behulp van een dermaroller met kleine naaldjes heel kleine kanaaltjes in de huid gemaakt wordt.

Die kleine kanaaltjes activeren de huidcellen om zichzelf te herstellen. Dat herstelproces zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en een verhoogde aanmaak van collageen en elastine.

Collageen en elastine: een powerkoppel

Collageen is een proteïne die helpt de huid jong, stevig en glad te houden. Door de afname van collageen in de huid treedt huidveroudering op.

Elastine is een proteïne dat voor elasticiteit en soepelheid van ons bindweefsel zorgt. Elastine houdt de huid soepel en elastisch door de huid weer in de oorspronkelijke vorm terug te laten komen na het fronzen of lachen. Door afname van elastine veert de huid minder terug en ontstaan rimpels.

Micro-needling wordt toegepast bij de behandeling van:

· fijne lijntjes

· contourverbetering

· verouderde huid

· (acne)littekens

· pigmentvlekken

· grove huidstructuur

De behandeling

Voorafgaand aan de micro-needling wordt de huid gereinigd, gescrubd en gedesinfecteerd. Daarna wordt een bij uw huid passend serum aangebracht. De behandeling met de dermaroller zorgt voor een betere opname van de werkstoffen in de huid. De naaldjes worden al rollend over de huid gehaald. U voelt dit als een licht irriterend en branderig gevoel. De huid kan rood zijn na de behandeling en geprikkeld aanvoelen. Dit gevoel neemt meestal na enkele uren af.

Na een paar dagen  kan de huid wat schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid, maar na verloop van tijd kleurt dit bij.

Het is belangrijk om de huid ten minste de eerste week na de behandeling tegen de zon te beschermen met SPF 50. Daarna volstaat SPF 30.

Het verloop van de behandeling

De kanaaltjes sluiten zichzelf vrij snel na de behandeling. Daarna begint de huid zichzelf te herstellen door het aanmaken van de groeifactoren: collageen en elastine. Om de huid goed te ondersteunen in dit proces raad ik u aan om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken.

Na ongeveer een maand heeft de huid zich hersteld en kan een eventuele vervolgbehandeling gegeven worden.

In de meeste gevallen wordt een kuur van vier behandelingen aangeraden.

Prijs
Een kuur van vier behandelingen kost 265 euro.
Een losse behandeling kost 75 euro.